SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Öğrencilerimiz Sağlık İçin Pedal Çevirdi

14.11.2022 07:31

MAUN Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Bisiklet Topluluğu bir etkinlik düzenledi. Külliyemizde organize edilen etkinlikte bisikletle yeni tanışan öğrencilerimize bisiklet kullanımı eğitimi verildi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, eşi Sayın Nilüfer Polat ile birlikte katılırken Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Şükrü Çobanoğlu, MAUN Bisiklet Topluluğu danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Öztürk, topluluk başkanı Fırat Şay, akademik personel, Muş Bisiklet Derneği üyeleri, öğrencilerimiz ve basın mensupları da etkinlikteydi. Ulusal basına demeç veren Rektörümüz Prof. Dr. Polat, yapılan organizasyonun önemine dair şunları söyledi: “Bugün çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. MAUN Bisiklet Kulübü’nden öğrenci kardeşlerimizin aktif biçimde rol aldığı bu faaliyetin tüm öğrencilerimiz için örnek olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin teknolojik imkânları kendilerini yetiştirmeye dönük çalışmalarda kullanmaları, bir bilgisayara dönüşmüş cep telefonlarını derslerini ve bilimsel keşifleri takip etmek için kullanmaları ya da sosyal medya hesaplarını etkili bir iletişimin aracı olarak hayatlarının bir parçası haline getirmeleri oldukça güzel. Ancak hayatın doğal akışını bozacak bir alışkanlık ve bağımlılık haline gelmiş teknoloji tutkusu, onlara yarardan çok zarar verir. O sebeple sloganımız şu: Tableti, bilgisayarı, cep telefonunu bırak, sağlıklı yaşamaya bak!”

Külliyemizde topluluk liderleri tarafından verilen teknik bilgiler ve sürüş eğitimlerinin ardından katılımcılar Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat liderliğinde, güvenlik ve ambulans eşliğinde 5 km’lik bir sürüş gerçekleştirdi. Öğrenciler, külliyemizin çevre yolunda atılan tur sonunda etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken özellikle bisiklet temini sağlayan üniversite yönetimine teşekkür etti. Program, çeşitli ikramların sunumu ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.